جلسه ۳۱: بهینهسازی صنعت سینما در ایران
چکیده:
صنعت سینما به عنوان یک ابزار جذاب و تاثیرگذار در مقایسه با سایر محصولات فرهنگی محور توجه مردم، اهل فرهنگ و هنر، سیاست و اقتصاد است. با توجه به اهمیت سینما در ایران که تقاضای آن طی سه دهه گذشته به طور چشمگیری کاهش داشته است ایجاد راهکارهایی برای زنده نگهداشتن سینما در کشور ایران نیاز به پژوهش گسترده دارد.
سیاستگذاریهای غلط مدیران سینمایی در ۴۰ سال گذشته به خصوص چندسال اخیر باعث شده است که بازار در این صنعت توجیه اقتصادی نداشته باشد.
مقصود در این ارائه، بررسی و ایجاد راهکارهایی برای بهبود عملکرد سینمای ایران و همچنین اصلاح ساختار مدیریت سینمای ایران است.
در این ارائه سعی بر ان است که، پس از بررسی مختصر چرایی دولتی بودن سینما در ایران به مباحثی ازجمله، بهبود شرایط برای سینمای مستقل، بهینهسازی در تولید آثار سینمایی، برنامهریزی اکران فیلمها از طریق مدل ریاضی، اصلاح ساختار سازمان سینمایی ایران جهت بهبود مدیریت و ایجاد زیرساختها بحث خواهد شد.
متن پیشنهادی برای مطالعه پیش از جلسه:
پایاننامه کارشناسی، صنایع سینما و راهکارهاي ایجاد آن در ایران. محمد سجادیان- دانشگاه علم و صنعت ایران (۱۳۹۳)
پایان نامه کارشناسی ارشد، برنامهریزی اکران فیلم از طریق مدلسازي ریاضی. محمد سجادیان- دانشگاه علوم و تحقیقات (۱۴۰۱)
کتاب مهندسی سینما/ حامد پوراسفندیانی/ انتشارات روزنهکار
پژوهش نرم افزار مدیریت پروژه در سینما/ محمد سجادیان،حامد پوراسفندیانی- اداره کل مطالعات سازمان سینمایی
پژوهش نرم افزار فیلم انجین (۱۴۰۰)
مجله فیلم شماره ۶۰۵- سال چهل و یکم- مهرماه ۱۴۰۲- پرونده سینماي مستقل ایران از نگاه منتقدان فیپرشی
معرفی سخنران:
محمد سجادیان (زاده ۲۶ دی ۱۳۶۹ در کرمانشاه) تهیهکننده، کارگردان اهل کشور ایران است وی دانش آموخته رشته مهندسی صنایع در مقطع کارشناسی از دانشگاه علم و صنعت ایران و کارشناسی ارشد مهندسی صنایع گرایش مدیریت سیستم و بهرهوری از دانشگاه علوم و تحقیقات تهران است.
وی که از سال ۱۳۸۹ در پی ایجاد رابطهای بینآرشتهای میان مهندسی صنایع و سینما برآمده بود، درنهایت از تحقیقات خود در پایاننامه مقطع کارشناسی خود با عنوان صنایع سینما و راهکارهای ایجاد آن در ایران (سال ۱۳۹۳) دفاع کرد که مورد توجه قرار گرفت.
در سال ۱۳۹۳ کمک شایانی به تاسیس مدرسه ملی سینمای ایران نمود و به عنوان دستیار ارشد مدیرعامل مدرسه ملی سینما تا سال ۱۳۹۵ در کنار تیم اجرایی و علمی مدرسه ملی سینما همکاری کرد.
محمد سجادیان که در سینمای حرفهای از سال ۱۳۸۶ مشغول است پس از مشارکت در تولید دهها مستند و فیلم کوتاه، در سال ۱۳۹۸ تولید فیلم سینمایی بیگاه را با بهینهسازی در هزینههای تولید در مقام تهیهکننده مستقل به پایان رساند که این فیلم در جشنوارههای معتبر بینالمللی با بازخورد مثبت داوران، تماشاگران و منتقدان همراه بود. این فیلم سال ۱۳۹۹ همزمان با اوجگیری پاندمی کرونا، در سینماهای هنروتجربه اکران شد.
محمد سجادیان همچنین موسس اولین جشنواره حرفهای آنلاین فیلم کوتاه ایران با عنوان پاککن است که با محوریت موضوعات زیستی به صورت سالانه برگزار میگردد وی از سال ۱۳۹۸ تا سال ۱۴۰۱ دبیری ۴ دورهی جشنواره پاککن را نیز برعهده داشت.